Es presenten l'adaptació i la experiència d'utilització de la ICHPPC-2 per als serveis d'urgències hospitalàries. L'adaptació respeta la divisió en XVIII grups generals i la terminologia utilitzada per la WONCA i estableix una correspondèncla entre la classificació proposada, la ICHPPC-2 i la ICD-9, de la qual cosa resulta un llistat amb 382 entrades. S'exposen la justificació i la metodologia utilitzades per a efectuar la modificació esmentada.
La seva aplicació va ser experimentada en un primer estudi multicèntric d'urgències dut a terme en 22 hospitals de Catalunya durant una setmana, amb un total d'11.650 urgències. La consignació del diagnòstic, realitzada pels mateixos metges de guàrdia, va ésser efectuada en el 96,1% dels casos. Un segon estudi fet sobre 27.175 urgències ateses en un hospital durant 6 mesos ha obtingut un 98,1% d'acompliment.
The adaptation and use of the ICHPPC-2 for accident and emergency services is presented in this paper. The adaptation respects the division into XVIII general groups and the terminology used by WONCA and establishes the correspondence between the proposed classification, the ICHPPC-2 and the ICD-9 giving a total of 382 classes, The justification and methodology used to reach this modification are discussed.
Its application was studied in a preliminary multicentre study of accident and emergency departaments in 22 hospitals in Catalonia during one week, with a total of 11,650 emergencies. The diagnosis was noted by the physicians on duty in 96.1% of the cases. A second study, made of 27,175 accident and emergency cases attended in a hospital during a six month period, gave a result of 98.1% diagnoses established.
Se presentan la adaptación y la experiencia de utilización de la ICHPPC-2 por los servicios de urgencias hospitalarios. La adaptación respeta la división en XVIII grupos generales y la terminología utilizada por la WONCA, y establece una correspondencia entre la clasificación propuesta, la ICHPPC-2 y la ICD-9, de la cual resulta un listado con 382 entradas. Se exponen la justificación y metodología utilizadas para efectuar la citada modificatión
Su aplicación fue experimentada en un primer estudio multicéntrico de urgencias realizado en 22 hospitales de Cataluña durante una semana con un total de 11.650 urgencias, La consignación del diagnóstico, realizada por los mismos médicos de guardia, fue efectuada en el 96,1% de los casos. Un segundo estudio realizado sobre 27.175 urgencias atendidas en un hospital durante 6 meses ha obtenido un 98,1% de cunplimiento.